Споживання електроенергії у вересні 2020 року вийшло на минулорічні показники

Споживання електроенергії у вересні 2020 року вийшло на минулорічні показники

Споживання електроенергії у вересні 2020 року вийшло на минулорічні показники

За оперативними даними, споживання електроенергії в енергосистемі України у вересні 2020 року практично дорівнює рівню вересня 2019 року: 9,097 млрд кВт∙год проти 9,094 млрд кВт∙год.

При цьому, основними драйверами зростання є населення, яке збільшило споживання на 3,4%, будівельна галузь разом з виробництвом будматеріалів (+ 7,7% та +5,6% відповідно), хімічна промисловість та сільгоспвиробництво (+9,8% та +8,3% відповідно – дається взнаки сезон жнив).

Водночас обсяг електроспоживання найбільшої групи промспоживачів – металургійної галузі –скоротився порівняно з вереснем минулого року на 4%, або на 92,5 млн кВт∙год. Помітно у відсотковому відношенні знизили споживання машинобудування та транспорт, що викликано карантинними обмеженнями, а також – харчова та переробна промисловості (фактор сезонності).

Загалом динаміка споживання електроенергії у розрізі галузей у 2020 році чітко відображає вплив пандемії і пов’язаних з нею загальнонаціональних карантинних заходів на функціонування різних галузей економіки і як наслідок – рівень їх електроспоживання.

Надалі можна спрогнозувати сезонну тенденцію до зростання споживання, вираженість якої залежатиме від погодних умов (зниження температури повітря). У цілому ж, за прогнозами Укренерго споживання електроенергії буде знаходитись на рівні 2019 року, оскільки більшість галузей економіки вже адаптувалось до роботи в умовах карантину.

Related Posts

Enter your keyword

Order a consultation