Укренерго приєдналася до Глобального договору ООН в Україні

Укренерго приєдналася до Глобального договору ООН в Україні

Укренерго приєдналася до Глобального договору ООН в Україні

НЕК «Укренерго» офіційно стала підписантом Глобального договору ООН в Україні. Приєднання до ініціативи означає визнання та підтвердження дотримання Компанією Десяти Принципів Глобального Договору ООН, які стосуються прав людини, трудових відносин, взаємодії з навколишнім середовищем, протидією корупції тощо. Маючи понад 11 000 компаній, серед яких чимало енергетичних, та 3000 підписантів, що не є комерційними організаціями, з більш, ніж 160 країн світу та понад 60 локальних мереж, це найбільша ініціатива корпоративного сталого розвитку у світі.

«Корпоративна соціальна відповідальність та сприяння сталому розвитку є важливою складовою Стратегії НЕК «Укренерго», віднині підтвердженою на міжнародному рівні. Бути учасником Глобального договору ООН – велика честь і відповідальність для нас, адже ми приєднались до всесвітньої мережі сталого розвитку. Серед її членів і наші колеги з 50Hertz Transmission GmbH, Energinet, Red Electrica de Espana SAU, Fingrid Oyj, Réseau de Transport d’Electricité, Canacol Energy Ltd, POSCO Energy, енергетичного сектору Siemens тощо. Приєднання відкриває кожному співробітнику та Компанії в цілому можливість доступу до величезного обсягу нової корисної інформації, знань, кейсів, інструментів та консультацій, якими ми неодмінно скористаємось як соціально відповідальне підприємство», – прокоментував подію голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Приєднавшись до ГС «Мережа Глобального договору в Україні», НЕК «Укренерго» отримало можливість доступу до величезної бази цільових знань у галузі прав людини, трудових ресурсів, навколишнього середовища, боротьби з корупцією, розвитку громад, управління ланцюгами поставок тощо. Працівники компанії зможуть користуватися глобальною бібліотекою та онлайн-академією, а також іншими ресурсами та цифровими платформами мережі UN Global Compact.

Крім того, Укренерго зможе отримувати консультування зі складання нефінансової звітності, використовувати інструменти щодо оцінки гендерної рівності, комплексної оцінки компаній щодо слідування Цілям сталого розвитку  та визначення можливостей для реалізації Цілей сталого розвитку у  різних напрямках діяльності.

Приєднанню Укренерго до Глобального договору ООН в Україні передувала низка подій, серед яких, зокрема, отримання від Глобального договору сертифікату «Responsible business certificate», який підтверджує високий рівень корпоративної соціальної відповідальності Компанії та слідування Глобальним цілям сталого розвитку. Влітку 2020 року Укренерго взяла участь у формуванні першого Добровільного національного огляду щодо прогресу у досягненні Цілей сталого розвитку. Україна вперше представила цей огляд перед світовою спільнотою. У документі представлені кейси українських компаній, які поставили собі за мету працювати у відповідності до ЦСР і зробили їх частиною своїх бізнес-стратегій. НЕК «Укренерго» представило свій проект з утилізації та повторного використання промислових відходів, яка пов’язана з виконанням дванадцятої Глобальної Цілі сталого розвитку – відповідальним споживанням.

Відтепер Укренерго, приєднавшись до Мережі Глобального договору в Україні, отримало можливість регулярного включення позитивних показників своєї діяльності до загальних показників України, за які держава звітує ООН кожні  5 років.

Крім цього, у серпні Укренерго взяла участь у Глобальному форумі впливу, присвяченому дотриманню компаніями цілей сталого розвитку в умовах пандемії На цьому заході представники Компанії презентували практики організації роботи в умовах карантину, які викликали чималий інтерес. В планах – участь у воркшопі Anti-corruption Collective Action на Kick-Off Workshop, присвяченому практикам та обміну досвідом впровадження у компаніях антикорупційної культури.

Довідково.

Про Глобальний договір ООН.

Мережа Глобального Договору в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact. Як особлива ініціатива Генерального секретаря ООН, Глобальний договір Організації Об’єднаних Націй — це заклик до компаній погоджувати свою діяльність та стратегію з десятьма універсальними принципами у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Створений у 2000 році, мандат Глобального договору ООН полягає в керівництві та підтримці глобальної ділової спільноти у просуванні цілей та цінностей ООН за допомогою відповідальних корпоративних практик. До мережі можуть приєднатись  компанії, які працюють відповідно до принципів сталого розвитку. Маючи понад 11 000 компаній та 3000 підписантів, що не є комерційними організаціями, з більш ніж 160 країн світу та понад 60 локальних мереж, це найбільша ініціатива корпоративного сталого розвитку у світі.

Related Posts

Enter your keyword

Order a consultation